13 augustus 2007

Bouwen in Second Life | Les 2: Camera

Het leren werken met de camera is een noodzaak als je wilt gaan bouwen. Je moet ten slotte je creatie van verschillende kanten kunnen bekijken en kunnen inzoomen. Het vergt wel wat oefening, dus heb geduld. :-)

Inzoomen
Houd de Alt-toetst ingedrukt (de cursor verandert in een vergrootglas) en klik op het object om in te zoomen, beweeg de muis van je af, naar voren.
Sneltoets: Ctrl-0 (nul)

Uitzoomen
Houd de Alt-toetst ingedrukt (de cursor verandert in een vergrootglas) en klik op het object om in te zoomen, beweeg de muis naar je toe.
Sneltoets: Ctrl-8

Als je de camera in de gewenste hoek hebt staan, dan kun je ook het muiswieltje gebruiken om in- en uit te zoomen.

Draaien
Houd de toetsen Ctrl+Alt ingedrukt en klik op het object. Draai langzaam om het object heen met de muis. Je kunt het object ook van boven- of onderaf bekijken.

Camera omhoog
Houd de toetsen Ctrl+Alt+Shft ingedrukt en klik op het object, beweeg de muis van je af, naar voren.

Camera omlaag
Houd de toetsen Ctrl+Alt+Shft ingedrukt en klik op het object, beweeg de muis naar je toe.

1 opmerking:

Anoniem zei

ff 1 opmerking,, met alt-muis bewegen zoem je niet in of uit, maar beweeg je de kamera naar t object toe of af. met de sneltoets ctrl8 zoen je wel in. je kamera blijft staan op dezelfde plek, maar je object wordt groter. dit is vooral heel handig en fijn als je foto's wilt maken op sl. je kunt zo door de positie van de kamera te verplaatsen, en in te zoemen, de achtergrond groter of kleiner maken.